Yhteislenkit

Vuonna 2020 - yhteislenkit sovitaan joustavasti FB / WA ryhmissä korona ohjeet huomioiden. 

Vuonna 2019 - yhteislenkit sovitaan joustavasti FB / WA ryhmissä

Vuoden 2018 kuntolenkit joka torstaisin ja sunnuntaisin.  
Aloitus 26.4.2018 

Torstaisin lähtö klo 18:00, Ahveniston moottoriradan puomilta.
Nopeampi, vauhtikestävyyslenkki noin 60 km

Sunnuntaisin lähtö klo 10:00, Ahveniston moottoriradan puomilta
Hitaampi lenkki noin 100 km

Huom!   Yhteislenkit järjestetään mikäli riittävästi kiinnostuneita osallistujia löytyy.

Yhteislenkeillä on toukokuussa käynyt vähän väkeä ja vakituisia vetäjiä lenkeille ei kesäkaudelle ole.  Jos porukkaa tulee paikalle, ryhmä sopii keskenään matkasta. 

Kuntolenkkien pituus vaihtelee 60 - 100 km välillä. Lenkit ajetaan ryhmässä ja lenkin vetäjä pitää tasaista vauhtia. Osallistujat voivat yhdessä päättää millaista vauhtia ryhmässä pidetäään. Jos polkijoita on paljon, on parempi tehdä kaksi eri ryhmää, nopeammin ja hitaammin ajaville. Kaikille lenkeille ei välttämättä ole nimettyä vetäjää. Myös siinä tapauksessa ryhmiä kehoitetaan noudattamaan sovittuja keskinopeuksia ja alla olevia periaateita.

Lenkeillä ajetaan lähtökohtaisesti ”ketään ei jätetä” -periaatteella, jolloin tarvittaessa hidastetaan vauhtia tai pidetään taukoja, jotta kaikki pysyvät vauhdissa. Jos koet vauhdin itsellesi liian rasittavaksi, tai olet tauon tarpeessa, ilmoita siitä rohkeasti ääneen. Jos ajat jonon perällä, tarkkaile muita ajajia ympärilläsi ja ilmoita jos joku on tippumassa kyydistä. Tärkeää: Jos aiot tarkoituksella erkaantua ryhmästä, ilmoita siitä etukäteen vetäjälle ja muille ryhmässä olijoille.

Kuntolenkit ajetaan osallistujien omalla vastuulla. Tarkista vakuutusturvasi kattavuus ennen lenkeille lähtöä, Suomen Pyöräilyllä on tarjolla Fillaripassi vakuutukset. Lenkeille ei ole osallistumismaksua eikä velvollisuutta olla minkään pyöräilyseuran jäsen.

Ennen kuin tulet lenkille, tutustu myös seuraaviin HePo:n hyviin ohjeisiin:

Kaikilla lenkillä osallistujilla oletetaan olevan mukana seuraavat varusteet:

  • Kunnossa oleva pyörä. Älä esimerkiksi tule yhteislenkille loppuun ajetuilla renkailla tai pyörällä, jonka jarrulaitteisto toimii heikosti.
  • Ylimääräinen sisäkumi, pumppu ja renkaan vaihtoon tarvittavat työkalut
  • Kypärä ja ajolasit
  • Säänmukainen vaatetus
  • Juotavaa, olosuhteiden mukaan 1-3 pullollista joista yksi runkotelineessä tai juomareppu
  • Evästä (esim. banaani, energiapatukka tai geelejä)