Aulanko MTB poljetaan toukokuussa kolmannen kerran

15.2.2016

Tawast Cycling Clubin Olli Miettinen voitti viime vuonna Aulanko MTB:n pitkän matkan.
Tawast Cycling Clubin Olli Miettinen voitti viime vuonna Aulanko MTB:n pitkän matkan.

Tawast Cycling Club järjestää toukokuun 21. päivänä kolmannen Aulanko MTB:n. Viime vuonna kylpylähotelli Rantasipi Aulangon keskuspaikakseen vaihtanut tapahtuma keräsi viime toukokuussa noin 200 maastopyöräilijää ja nyt järjestäjät varautuvat noin 200–250 osallistujaan. Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu lähiaikoina TCC:n verkkosivujen kautta.

Aulangon valttina on Etelä-Suomen maastoihin nähden vaativa reitti ja osallistumismaksuun tänäkin vuonna kuuluvan kylpyläkäynnin ansiosta myös muut kärkipään olosuhteet. Kylpylän ravintola valmistaa tarjolle kevyet kisaruoat kisan jälkeistä tankkausta silmällä pitäen ja paikalle luultavasti saadaan myös pyörämerkkien esittelypisteitä.

Reitit ovat samat kuin viime vuonna, eli tarjolla on yksi 27 kilometrin kierros tai kahden kierroksen pitkä matka, 54 kilometriä.

Tapahtuman ensimmäiseksi pääyhteistyökumppaniksi varmistunut Rantasipi Aulanko tarjoaa pitkämatkalaisille myös omat, kisahinnoitellut majoituspakettinsa. Perheille tai lapsi–vanhempi -osallistujille on tarjolla uuden uutukaista houkutinta.

Hotellin kupeeseen avataan toukokuun puoleen väliin mennessä Aulangon Seikkailupuisto Hugo Oy:n ylläpitämä ilmaseikkailurata, jonka tyyppinen Hämeenlinnassa on jo Ahvenistolla. Uuden seikkailupuiston taustalta löytyy muun muassa entinen huippualpinisti Sami Uotila.

Tapahtuman turvallisuuteen on tänä vuonna kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Liikenteenohjauksen resursseja vahvistetaan ja paikalla on koko tapahtuman ajan SPR:n ensiapuyksikkö.