Hattulasta vuoden 2019 pyöräilykunta

23.5.2019


Hattula on valittu vuoden 2019 pyöräilykunnaksi. Valinta on tunnustus hienosta pitkäjänteisestä työstä pyöräilyn eteen, mutta tämähän on vasta alkua - tekemistä riittää vielä paljon yhdessä kaikille

Suomen pyöräilykuntien verkosto on valinnut Hattulan vuoden 2019 pyöräilykunnaksi. Palkinto jaetiin tänään 23.5.2019 Helsingissä pyöräilyseminaarissa. 

Hattulassa on panostettu pitkään ja systemaattisesti pyöräilyn edistämiseen eri tavoin. Uudistushalu ja kokeilut Suomen ensimmäiset kylätiet ja erittäin aktiviinen työ lasten ja nuorten ja kaikkien kuntalaisten kannustaminen saivat erityistä kiitosta. 
 

Erityisen hienoa on koululaisten aktiivinen kannustaminen pyöräilyyn, kaikille 1-2 luokkalaisille järjestetään keväisin kannustavaa koulutusta pyöräilyyn.

Työtä on tehty yhdessä monien eri toimijoiden kanssa - kiitoksia saivat niin alan yritykset Hatunen kuin Parolan Pyörähuoltokin ja myös Tawast Cycling Club. Myös lähiseudun kunnat Hämeenlinna ja Janakkala ovat olleet tärkeitä yhteistyökumppaneita pyöräilyn edistämisessä. Toivottavasti tämä Hattulan tunnustuspalkinto kannustaa myös muita kuntia parantamaan pyöräilyn edellytyksiä.

Olipa ilo olla mukana vastaanottamassa palkintoa. Tekemistä riittää vielä paljon ja pyöräilyseminaarissa jaettiin erittäin hyviä esimerkkejä muualta miten voidaan jatkossa pyöräilyä eri tavoin edistää.


Tiedote valinnasta löytyy Suomen pyöräilykuntien sivuilta