Triathlonkoulu 2019 alkaa - miksi liittyä mukaan?

4.1.2019


Teimme 10 kysymystä viiime vuoden osallistujalle Annastiina Rönnille triathlonkoulun kokemuksista. Tässä siis Annastiinan tarina. Vuoden 2019 triathlonkouluun on vielä muutama paikka avoinna.

1. Kuka olet ja mitä teet?

Annastiina Rönn,

Yrittäjä, opiskelija ja perheenäiti. Päinvastaisessa järjestyksessä.

2. Minä vuonna osallistuit TCC:n triathlon kouluun?

2018

3. Miksi lähdit mukaan?

Aloitin vuonna 2014 Triathlonin ensimmäisen kerran, jolloin innostuin lajista. Valitettavasti silloin jouduin jättämään lajin alkumetreille.

4. Miten kuvaisit lähtotilannetta ja kuntotasoasi?

Olen aina ollut liikunnallinen ja harrastanut vaihtelevasti erilaisia lajeja. Olen myös muutoin aktiivinen arkielämässä. Ennen triathlonkoulun aloittamista harrastin hölkkää ja satunnaisesti Astanga-joogaa. Kuntotasoni ennen triathlonkoulua oli ihan perusliikkuja.

5. Mitä opit?

Opin uimaan, pyöräilemään ja juoksemaan. =) Lisäksi opin pitkäjänteisyyttä ja hahmottamaan voimavarojani paremmin. Ymmärsin palautumisen tärkeyden ja elämän kokonaisrasituksen huomioimisen. Opin myös arvostamaan kehoani, sitä mihin kaikkeen se pystyy ja että kehittyminen on jatkuvaa. Koskaan ei ole valmis.

6. Mikä oli hauskinta?

Oppiminen ja kunnon koheneminen. Yhteiset treenit, uudet tuttavuudet ja pitkät lenkit.

7. Mikä hämmästytti?

Se kuinka nopeasti suorituskyky voi pitkäjänteisellä peruskuntoharjoittelulla oikeasti nousta. Olen aina tiennyt, että peruskunto on kolmion perusta, jonka päälle rakentaa, mutta hämmästyin kuinka suuri osa oikeastaan peruskuntoharjoittelua kestävyysurheilussa on. Ei siis tarvitse aina harjoitella verenmaku suussa vaan nauttia matkasta. Samalla mieli saa levätä.  

8. Mikä oli haastellisinta?

Antaa keholle aikaa hektisessä maailmassa. Kokonaisuuksien hahmottaminen auttaa harjoittelussa. Tulokset eivät ole heti huomenna nenän edessä vaan peruskunto on kuin juna, se kehittyy varmasti, mutta sitä ei voi pakottaa.

Haastetta tuo myös alussa perheellisellä ajanhallinta. Mutta jostain syystä peruskunnon nouseminen tuntuu tuovan päivään lisää minuutteja.

9. Miten harrastus on jatkunut?

Harrastus jatkuu edelleen ja aviomieskin on hurahtanut lajiin.

10. Mitä muuta haluaisit kertoa mukaan lähtemistä harkitseville?

Anna itsellesi mahdollisuus kehittyä ja kasvattaa omia rajojasi, samalla saat paljon jaksamista arkeen. Sinä pystyt.

Ystävällisesti, 
Annastiina Rönn, 
Triathlon keltanokka

************

TCC:n triathlonkoulu järjestetään nyt vuonna 2019 viidettä kertaa ja mukana on ollut hyvin eri taustaisia, ikäisiä ja kuntoisia osallistujia. Jotkut aloittavat aivan alusta, toiset ovat jossain lajeissa pidemmällä. Parasta antia on ollut yhdessä oppiminen ja harjoittelu. Tärkeää on peruskunnon rakentaminen maltillisesti.  Tervetuloa mukaan!